Szóban mondta le a rendőrség a szegedi határvadász-avatást

belföld
szeptember 7., 10:13
comments 21

Két napja arra készülnek a szegediek, hogy pénteken lényegében lehetetlen lesz közlekedni a városban, a belváros nagy részét ugyanis lezárják. Hogy miért? Mert leteszik az esküjüket az új határvadászok, az ünnepségre pedig még Orbán Viktor is ellátogat. Mára azonban biztossá vált, hogy mégsem kell forgalmi változásra készülni, a Szeged.hu cikke szerint ugyanis a rendőrség lemondta az ünnepséget. Szóban.

photo_camera Orbán Viktor beszédet mond a határvadászok avatásán 2017-ben. Fotó: Koszticsák Szilárd

Pontosabban telefonon. A rendőrség a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatóját, Rácz Attilát hívta föl, hogy lefújják a Móra Ferenc Múzeum elé tervezett ünnepséget, így minden lezárással kapcsolatos készülődés tárgytalan.

Amikor Rácz kérte, hogy azért ezt írásos formában, egy email-ben is erősítsék meg, azt a választ kapta, hogy email nem lesz, a szóbeli lemondás is hivatalosnak számít.A határvadász-avatás és Orbán látogatása körül már korábban is sok volt a kavarás. A Szeged.hu hétfőn írta meg hivatalos értesülésekre hivatkozva, hogy megy a miniszterelnök, ezt azonban Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtósa és újságírók elleni testőre hírlapi kacsának nevezte. Ehhez képest megjelent az a meghívó, amelyet Botka László polgármester kapott az ünnepségre az ORFK-tól, amelyen szerepel, hogy Orbán ünnepi beszédet mond. A rendőrség viszont már másnap, kedden érdeklődött telefonon a Szegedi Városkép és Piac Kft.-nél, hogyan lehetne lemondani az eseményt. Erre kapták azt a választ, hogy írásban kellene, majd ma érkezett a válasz, hogy a telefonos érdeklődést hivatalos lemondásnak tekintették.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt