Ukrán tábornok: egyre nagyobb az esély az oroszok nukleáris csapására

háború
2022 szeptember 07., 19:31

Ritkán szólal meg publikusan az egyik legfelsőbb ukrán tábornok Valerij Zaluznyi, de most publikált jelentésében az orosz nukleáris csapás egyre növekvő esélyeiről értekezett.

photo_camera Szóban forgó tábornok. Fotó: GLEB GARANICH/AFP

"Konkrét fenyegetettséget jelent bizonyos körülmények között a taktikai nukleáris fegyverek bevetése az Orosz Hadsereg által" - írja.

A csapás esetén teljesen kizártnak tartja, hogy a világ nagyja kimaradjon a konfliktusból, ami a harmadik világháborút vetítené elő.

Moszkva tagadja, hogy nukleáris csapást tervezne. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.