Rettenetes kínzások nyomait találták a Donyeckben meghalt brit fogoly holttestén

szeptember 8., csütörtök 9:22
9

A szakadár „Donyecki Népköztársaság” (DPR) területén elfogott, őrizetben meghalt Paul Urey holttestén durva kínzásnyomokat találtak - közölte csütörtökön Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

„Az oroszok visszaszolgáltatták Paul Urey brit segélymunkás holttestét, akit áprilisban fogtak el, és akit júliusban „betegségek” és „stressz” miatt halottnak nyilvánítottak. A holttesten kimondhatatlan kínzás jelei látszanak” - tweetelte Kuleba, aki ígéretet tett arra, hogy azonosítják a tetteseket, és felelősségre vonják őket. „A civilek fogva tartása és kínzása barbárság és rettenetes háborús bűn” - tette hozzá a külügyminiszter.

Urey-t áprilisban fogták el, és azzal vádolták, hogy zsoldos volt. Később bejelentették, hogy „krónikus betegségek” és „stressz” miatt halt meg - csupán 45 éves volt. A férfi többek között cukorbetegségben szenvedett, mondta barátja, Lex Roberts a CNN-nek.

A DPR ombudsmanja, Daria Morozova azt monta, Urey „megfelelő orvosi ellátásban részesült”, mialatt a szakadárok által ellenőrzött régióban tartották fogva. A külügyminisztérium bekérette Andrej Kelint, Oroszország brit nagykövetét, miután értesült Urey haláláról.

Liz Truss brit miniszterelnök - aki Urey elfogásának idején külügyminiszter volt - nyilatkozatában azt mondta, hogy Urey „humanitárius munkát” végzett, „az ukrán népnek próbált segíteni”.

(CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt