Riasztópisztollyal lőtt rá közel-keleti szomszédaira egy pécsi férfi

bűnügy
2022 szeptember 08., 19:02

Három lövést adott le egy riasztópisztolyból a légvonalban mintegy nyolc-tíz méterre lévő szomszédaira, Pécsen tanuló közel-keleti diákokra egy harmincas éveiben járó férfi – írja a Szabad Pécs nyomán a Szabad Európa.

A diákok az albérletükben néhány vendégükkel együtt a buli előtt iszogattak, ami zavarhatta a szomszédott. A férfi angolul kiabálta nekik, hogy „fogják be”, majd elővette a riasztópisztolyt és leadta a lövéseket.

Mindezért szabálysértési eljárás indult, azaz miután elkobozták a fegyvert és felvették a férfi adatait, a rendőrök továbbmentek egy másik bejelentéshez. A pécsi újság azt írja, hogy a hallgatók most félnek hazamenni, mert a támadó fenyegetőzött is.

A Pécsi Tudományegyetemen nem tudtak az incidensről, ugyanakkor azt mondták a Szabad Pécsnek, hogy az egyetemen segítséget tudnak kérni a hallgatók, jelezhetik, ha úgy érzik, jogsérelem érte őket, bántódásuk esett vagy lelki vigaszra szorulnak.

Tavaly novemberben négy csavarral kellett összerakni egy dél-amerikai diák törött állkapcsát, miután megtámadták Pécsen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.