26 év után elfogtak egy férfit, akinek köze lehet az 1996-os manchesteri robbantáshoz

külföld
2022 szeptember 9., 12:23

Letartóztattak egy férfit egy 1996-os manchesteri robbantással kapcsolatban. A gyanúsítottat csütörtök este a birminghami repülőtéren vették őrizetbe terrorcselekmény gyanújával – közölte a manchesteri rendőrség.

1996. június 15-én teherautóba rejtett pokolgép robbant Manchester belvárosában, egy bevásárlóközpont közelében. A merényletben, amelyet valószínűleg az IRA hajtott végre, senki nem halt meg, de mintegy 250 ember megsérült.

photo_camera Fotó: PAUL BARKER/AFP

A támadással kapcsolatban eddig senkit sem vádoltak meg. A rendelkezésre álló bizonyítékokat a közelmúltban felülvizsgálták, ez a rendőrség szerint „új, bár korlátozott nyomozati lehetőségeket” eredményezett.

„Eltökélt szándékunk, hogy a támadás felelőseit az eltelt időtől függetlenül felelősségre vonjuk” – közölték a hatóságok. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt