Egyszerű és gyors jogosítványszerzés ígéretével húzta le ismerőseit egy balatonfüredi férfi

bűnözés
2022 szeptember 09., 14:41
comments 2

Valótlanul ígérte egy 25 éves férfi, hogy gyorsított tanfolyammal tudnak jogosítványhoz jutni a nála jelentkezők. Húszrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat ellene a Veszprémi Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi rosszul állt anyagilag, ezért elhatározta, hogy jogosítványokkal kapcsolatos kamuügyintézéssel keres pénzt. Ismerőseinek olyan iskolát ajánlott, ahol gyorsan szerezhetnek jogosítványt. Az autósiskola képviselőjének adta ki magát, a nyomtatványokat a netről szerezte meg.

Előfordult, hogy a sértettel elment az egyik ismert veszprémi tanintézethez, és különböző nyomtatványokat íratott alá. Már ekkor 250 000 forintot kért a beiratkozásért, és megígérte, hogy a részletekről később írni fog. Ezt nem tette meg, de elkért még 135 000 forintot, és átadott egy kitöltött vezetési kartont, egy forgalmivizsga-minősítő lapot és egy vezetőiengedély-igénylő adatlapot. A kartonra a saját céges bélyegzőjét, a minősítő lapra édesanyja vállalkozásának bélyegzőjét nyomta, az adatlapra rászerkesztette a kormányhivatal pecsétjét.

A balatonfüredi férfi több mint hét millió forintos kárt okozott, ebből összesen 770 ezret térített meg. Az ügyészség börtönbüntetést, közügyektől való eltiltást, valamint vagyonelkobzást kért rá a Veszprémi Járásbíróságtól. (ugyeszseg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.