Hónapokig ült börtönben füvezés miatt a várandós nő, akiről kimondták, hogy nem is drogfüggő

külföld
szeptember 9., 18:46
comments 2

Közúti ellenőrzésen marihuánát találtak egy 23 éves várandós nőnél, majd magzatának veszélyeztetésével vádolták Alabamában. A nő bevallotta, hogy aznap is fogyasztott marihuánát, amikor megtudta, hogy terhes.

A nő ügyvédjei azt mondták, az északkelet-alabamai Etowah megyében törvény szerint minden magzatát veszélyeztető nőnek börtönben kell maradnia, amíg be nem fejezi az elterelőt.

A nő három hónapot töltött bent, közben hüvelyi vérzése volt, és két sürgősségi kezelésen is átesett. Az elterelést tartó ügynökség kétszer is közölte, hogy a nő nem jogosult a kezelésre, mivel nem kábítószerfüggő, a bíró ennek ellenére sem engedte szabadon.

Az Etowah Megyei Kerületi Ügyészség a törvénnyel kapcsolatban közölte, a bíróságok célja, hogy biztosítsák, hogy a gyermekek biztonságban megszülessenek, és hogy azok az anyák, akik terhesség alatt kábítószert fogyasszanak, lehetőséget kapjanak a kezelésre. (Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt