Hónapokig ült börtönben füvezés miatt a várandós nő, akiről kimondták, hogy nem is drogfüggő

külföld
2022 szeptember 09., 18:46

Közúti ellenőrzésen marihuánát találtak egy 23 éves várandós nőnél, majd magzatának veszélyeztetésével vádolták Alabamában. A nő bevallotta, hogy aznap is fogyasztott marihuánát, amikor megtudta, hogy terhes.

A nő ügyvédjei azt mondták, az északkelet-alabamai Etowah megyében törvény szerint minden magzatát veszélyeztető nőnek börtönben kell maradnia, amíg be nem fejezi az elterelőt.

A nő három hónapot töltött bent, közben hüvelyi vérzése volt, és két sürgősségi kezelésen is átesett. Az elterelést tartó ügynökség kétszer is közölte, hogy a nő nem jogosult a kezelésre, mivel nem kábítószerfüggő, a bíró ennek ellenére sem engedte szabadon.

Az Etowah Megyei Kerületi Ügyészség a törvénnyel kapcsolatban közölte, a bíróságok célja, hogy biztosítsák, hogy a gyermekek biztonságban megszülessenek, és hogy azok az anyák, akik terhesség alatt kábítószert fogyasszanak, lehetőséget kapjanak a kezelésre. (Washington Post)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.