Kokainozott, majd késsel hadonászott, autók tetején ugrált, és letépett egy rendszámot

bűnügy
2022 szeptember 09., 08:53
comments 2

A Budapest XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 24 éves férfival szemben, aki pár hónappal ezelőtt a XI. kerületben parkoló autókat rongált meg, majd egy sofőrt késsel fenyegetett és az autója rendszámtábláját is letépte.

A vádirat szerint a vádlott 2022. március 27-én egy XI. kerületi lakásban kokainozott, majd agresszívan és kiszámíthatatlanul viselkedett. Emiatt a nála lévő lányismerőse inkább otthagyta, a férfi pedig az ablakból üvöltött utána, majd egy kést, a mobilját és poháralátéteket vágott hozzá.

A férfi ezután üvöltözve rohant ki az utcára, majd felmászott egy ott parkoló autóra, ahol ugrálni kezdett. Ezt még két másik autóval is eljátszotta, amivel 450 ezer forint kárt okozott. Ezután az Ulászló utca közepén, az úttesten gyalogolt, amit egy autós szóvá is tett, emiatt a vádlott belerúgott az autóba. Miután az autó vezetője kiszállt a kocsiból, a vádlott a nála lévő késsel hadonászni kezdett, majd letépte az autó rendszámtábláját, amit a közeli villamosmegállóban dobott el. Aztán felszállt a villamosra, a rendőrök is ott fogták el végül.

link Forrás

A vádirat szerint a férfi pár héttel később újabb autókat rongált meg a kerületben. Áprilisban három autó visszapillantó tükrét is lerúgta, amivel több mint 600 ezer forint kárt okozott.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 24 éves férfival szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság, több rendbeli rongálás, illetve garázdaság, valamint kábítószer birtoklás miatt emelt vádat, vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.