Ukrajnától vennének áramot a lengyelek

külföld
2022 szeptember 09., 15:41

Geopolitikáról, energiapiacról és biztonságpolitikáról tárgyalt Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Kijevben Volodimir Zelenszkijjel. Lengyelország áramot venne az ukrán hmelnickiji atomerőműtől, mondta a találkozó után.

photo_camera Volodimir Zelenszkij Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Fotó: Dimitar Dilkoff/AFP

Ukrajna növelné villamosenergia-exportját, hiszen a kivándorlással és a gazdaság visszaesésével jelentősen csökkent az áramfogyasztás, illetve szüksége van külföldi valutára a hadiipari fejlesztések érdekében. Az energiaválság közepette a nyugati országoknak sem jönne rosszul az áram. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt