Ukrajnától vennének áramot a lengyelek

külföld
2022 szeptember 09., 15:41

Geopolitikáról, energiapiacról és biztonságpolitikáról tárgyalt Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Kijevben Volodimir Zelenszkijjel. Lengyelország áramot venne az ukrán hmelnickiji atomerőműtől, mondta a találkozó után.

Zelenszkij és Morawiecki szeptember 9-én Kijevben.
photo_camera Volodimir Zelenszkij Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Fotó: Dimitar Dilkoff/AFP

Ukrajna növelné villamosenergia-exportját, hiszen a kivándorlással és a gazdaság visszaesésével jelentősen csökkent az áramfogyasztás, illetve szüksége van külföldi valutára a hadiipari fejlesztések érdekében. Az energiaválság közepette a nyugati országoknak sem jönne rosszul az áram. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.