A rendőrök szerint egy férfi maga vágta le a lábát láncfűrésszel, nem pedig elütötték, ahogy állítja

bűnügy
2022 szeptember 10., 14:53
comments 3

Egy ismert amerikai bicikliépítő, Dillen Maurer több mint furcsa körülmények között veszítette el az egyik lábát szeptember 4-én. Maurer és felesége azt állítja, hogy a férfi biciklizni ment és bal lábát egy cserbenhagyásos balesetben vesztette el, ami miatt a lábszár közepétől amputálni kellett, az új-mexikói rendőrség szerint viszont Maurer saját magának vágta le a lábát.

photo_camera Fotó: Taos Police Department / Facebook

Jenn Maurer az orvosi költségekre gyűjtő adományoldalon azt írta: „Dillen maga hívta a 911-et, miután az övéből és a biciklitáskájában lévő egyik szerszámból érszorítót készített. Az elsősegélynyújtási ismeretei megmentették az életét.” Elmondása szerint a férfi közvetlenül azelőtt, hogy „megütötték volna és megpördült”, mintha egy quadot vagy más terepjárót hallott volna maga mögött. „De olyan gyorsan történt, hogy nem látta, ki volt az, és senki sem maradt a helyszínen” - írta a feleség. Állítása szerint azon az ünnepi hétvégén több szemtanú is látott quadozó embereket a házukhoz közeli nemzeti park felé.

A rendőrség azonban vitatja, hogy bármilyen ütközés történt volna. A hatóságok ugyanis csak az otthonuktól 600 méterre találtak vérnyomokat, a biciklije a garázsban volt, a lábszárán pedig tiszta és éles volt a vágásnyom. Amikor a feleség a seriffnél a nyomzásról érdeklődött, azt mondták neki: az ügyet lezárták, nem történt cserbenhagyásos gázolás, a férje saját magának vágta le a lábát láncfűrésszel. A pár tagadja, hogy a férfi ilyet tett volna. Annyit elismertek, hogy egy régi fejsérülés következtében vannak emlékezetkiesései. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.