III. Károlyt hivatalosan is uralkodóvá nyilvánították

külföld
2022 szeptember 10., 09:34

Bár a London Bridge művelet szerint ennek a királynő halálát követő első napon meg kellett volna történnie, végül csak szombaton ült össze a Szent Jakab-palotában a következő uralkodó trónra segítésén dolgozó tanács, hogy Károlyt az új uralkodóvá nyilvánítsák.

photo_camera Fotó: VICTORIA JONES/AFP

A magas rangú politikusokból, bírákból és tisztviselőkből álló testület a ceremónián III. Károlyt hivatalosan is uralkodóvá nyilvánította. Ez volt az első alkalom, hogy ezt a tévében is közvetítették.

photo_camera Fotó: JONATHAN BRADY/AFP

A ceremónián Liz Truss miniszterelnök, Károly felesége, Kamilla, illetve az új trónörökös, Vilmos is részt vett, aki apja pénteki bejelentése szerint hamarosan megkapja a walesi herceg címet.

photo_camera Fotó: KIRSTY O'CONNOR/AFP

A BBC beszámolója szerint ott voltak a korábbi miniszterelnökök, így Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron, Boris Johnson és Theresa May is, illetve a Canterbury érsek, Justin Welby. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.