Ketten meghaltak és hárman eltűntek, amikor a csónakjuk összeütközött feltehetően egy bálnával

külföld
2022 szeptember 10., 05:40
comments 3

A csónakban 11 ember volt, közülük hatot tudtak kimenteni. A baleset szombat reggel történt az új-zélandi Kaikoura város közelében. A város polgármestere, Craig Mackle mondta, hogy a csónak valószínűleg egy bálnával ütközött össze, mert ha egy fatörzs okozta volna a balesetet, az nem felborította volna a csónakot, hanem lyukat ütött volna rajta.

A polgármester szerint a csónakban, ami valószínűleg egy helyi halászati vállalkozásé volt, csak nők ültek, a tenger pedig nyugodt és csendes volt.

Kaikoura népszerű a turisták körében, itt sokszor lehet bálnákat látni, mert már a parthoz közel is nagyon mély a víz. Sokan indítanak hajós vagy helikopteres utakat, hogy közelről lehessen látni a bálnákat. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.