Súlyos vonatbaleset történt Horvátországban

külföld
2022 szeptember 10., 05:15

Súlyos vasúti baleset történt Horvátországban péntek este, legalább hárman meghaltak és többen megsérültek. Egy személyvonat és egy tehervonat ütközött össze. Az ütközés péntek este fél tíz körül történt Novska közelében, közel Horvátország boszniai határához.

A helyszínre érkezett Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök is, aki azt mondta, „az ütközés hatalmas volt”, és megerősítette, hogy eddig három holttestet találtak a baleset helyszínén, de szerinte reggel további áldozatokat találhatnak még.

„Éjszaka van, sötét, egyelőre nem tudjuk, vannak-e még áldozatok.” Hozzátette, hogy a sérülteket már kórházba szállították, sokukat súlyos sérülésekkel, de úgy tudja, hogy egyikőjük sincs életveszélyes állapotban. Úgy tudni, hogy a sérültek között külföldi állampolgárok is vannak.

Hogy miként történt az ütközés, az egyelőre nem világos. Ami biztos, hogy a személyvonat 13 embert szállított, a tehervonaton pedig csak a mozdonyvezető tartózkodott, és az ütközés miatt mindkét vonat kisiklott. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.