Sára yorki hercegné gondoskodhat a királynő hátrahagyott corgijairól

ÁLLAT
2022 szeptember 11., 17:12
comments 6
Candy és Erzsébet királyné egyik utolsó közös képükön 2022 február 4-én a Windsori kastélyban
photo_camera Candy és Erzsébet királyné egyik utolsó közös képükön 2022 február 4-én a Windsori kastélyban Fotó: STEVE PARSONS/AFP

András yorki herceg és egykori felesége, Sára yorki hercegné (Sarah Ferguson) gondoskodnak majd a héten elhunyt II. Erzsébet királynő corgi kutyáiról – tudta meg a herceg környezetéből a CNN.

A herceg és a hercegné 1996-ban váltak el, de máig mindketten a windsori birtokon álló Royal Lodge-ban laknak.

A CNN-nek nyilatkozó anonim forrás arra utalt, hogy valójában Sára viseli majd a kutyák gondjait: a hercegnőt a kutyák és a lovak közös szeretete kötötte össze az uralkodóval. A hercegné a válása után is megőrizte barátságát a királynővel, akivel rendszeresen sétáltatták a kutyákat a windsori birtokon.

A csütörtökön 96 éves korában elhunyt királynőnek négy kutyája volt, közülük kettő pembroke welsh corgi: Muick és Sandy.

Az uralkodó hátrahagyta a corgi-tacskó keverék Candy kutyát is, akit a sajtóban csak „dorgiként” emlegettek. (Angolul a tacskót dachshundnak nevezik.) Negyedik kutyája Lissy, cocker spániel – az egyelőre nem világos, hogy ki fog vigyázni Candyre és Lissyre, de a corgik biztos, hogy Windsorban maradnak.

A királynő corgik iránti szenvedélye gyermekkoráig nyúlik vissza: akkor szeretett bele apja, VI. György király kutyájába, Dookie-ba. 18. születésnapjára kapta, első Susan névre hallgató pembroke welsh corgi kutyáját 1944-ben. Olyannyira ragaszkodott hozzá, hogy állítólag 1947-ben a nászútjára is magával vitte. Susan 1959 januárjában halt meg.

Az uralkodó élete során több tucat corgit tartott, valósággal tenyésztette őket, bár ezzel aztán idős korára felhagyott.

Muick és Sandy tavaly, két bő corgimentes év után kerültek a királynőhöz, bár egészen pontosan dorgimentes évek voltak ezek, mert 2018 októberében pusztult el Vulcan, aki Candyhez hasonlóan tacskó és corgi keveréke volt. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.