Arra kérik a briteket, hogy ne vigyenek több Paddington mackót és lekváros kenyeret a királyi parkokba II. Erzsébetre emlékezve

külföld
2022 szeptember 12., 12:58
comments 3

Paddington maci és lekváros szendvics is felbukkan a virágok és mécsesek között, amikkel II. Erzsébet királynő halálára emlékeznek a britek a királyi parkokban és a palota előtt. A királyi Green Park gondozói viszont azt kérik, hagyják ezt abba, és inkább csak csomagolatlan virágot vigyenek.

A dolgozók arra kérik a megemlékezőket, hogy ne hagyjanak plüssállatokat és égő gyertyát a megemlékezések helyszínén, hanem a fenntarthatóság érdekében csak szerves vagy komposztálható tárgyakat helyezzenek el II. Erzsébet emlékére.

photo_camera Fotó: WIKTOR SZYMANOWICZ/Anadolu Agency via AFP

A közösségi médiában egyre több videó terjed arról, ahogy önkéntesek eltávolítják a virágokról a csomagolásokat, ugyanis azoknak az eltávolításával a virágok tovább maradnak szépek, és aztán könnyebb is őket komposztálni.

photo_camera Fotó: LOIC VENANCE/AFP

Sokan viszont nem virágot visznek, hanem nem lebomló lufikat, a királynő kutyáit ábrázoló plüssfigurákat és Paddington medvéket, ugyanis a királynő 70. jubileumi ünnepségére készített videóban II. Erzsébet együtt szerepelt a plüssmackóval. (SkyNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.