18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Halálra késelte 7 hónapos terhes feleségét egy szegedi férfi, húsz évre ítélték

bűnügy
2022 szeptember 12., 12:12
comments 2

A negyvenegy éves férfi 2020 novemberében különös kegyetlenséggel gyilkolta meg várandós feleségét, első fokon húsz évre ítélték "védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés" miatt.

Az MTI közleménye szerint a férfi 2020. november 6-án reggel, otthonuk hálószobájában támadt rá az alvó, 7 hónapos terhes feleségére. Két késsel több mint harmincszor szúrta meg, a magzatot is több késszúrás érte. A gyilkosság alatt a hálószobában volt közös, három és fél éves kislányuk is.

A férfi paranoid személyiségzavarban szenved, ami miatt közepes fokban minősült beszámíthatónak a gyilkosság elkövetésekor, ezért nem szabtak ki rá életfogytig tartó szabadságvesztést. A szakértők véleménye szerint alkoholt is fogyaszthatott.

A férfi az utolsó szó jogán bocsánatot kért, azt mondta, a mai napig nem tudja feldolgozni a történteket, és nem talál rájuk magyarázatot. Az ügyészség súlyosítást kért, a férfi és az ügyvédje enyhítés miatt fellebbezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.