Legalább tizenkét ember meghalt, amikor egy motorcsónak összeütközött egy teherhajóval Madagaszkáron

szeptember 12., hétfő 15:01

Legalább tizenkét ember meghalt Madagaszkáron, amikor egy teherhajó motorcsónakkal ütközött a Loza folyón, az északnyugati Antsohihy város közelében - közölték hétfőn a tengerészeti hatóságok.

A baleset vasárnap történt. A teherhajó összeütközött egy 35 embert, köztük gyerekeket szállító csónakkal, amely azonnal elsüllyedt. Legalább 12 ember meghalt. Négy embert mentettünk ki, őket kórházba vitték - mondta el Elack Andriakaja, az ország katasztrófavédelmi hatóságának igazgatója a dpa német hírügynökségnek .

„Még nem tudjuk, mi történt a többi utassal” - közölte az AFP francia hírügynökséggel Jean-Edmond Randrianantenaina, a Tengerészeti és Kikötőirányítási Hatóság (APMF) főigazgatója. Még folynak a mentési munkálatok.

Az előzetes vizsgálat szerint a teherhajó, amely a szükséges dokumentumok nélkül hagyta el a kikötőt, beleszaladt a nyolc méter hosszú, fából készült csónakba.

„A baleset oka az lehetett, hogy a csónak nem volt kivilágítva” - érvelt a nyilatkozó. Hozzátette, hogy „a teherhajó az ütközés után elmenekült, de éjszaka utolértük”. Szólt arról is, hogy a legénységet a csendőrség kihallgatja.

Decemberben, közvetlenül karácsony előtt 88-an - többnyire idénymunkások, akik éppen befejezték a szegfűszeg betakarítását és hazafelé tartottak - meghaltak, amikor egy teherhajó elsüllyedt Madagaszkár északkeleti részén. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt