Négy év börtönt kapott a terhes BLM aktivista, aki szóváltásba keveredett a rendőrökkel

külföld
szeptember 12., 13:39
comments 4

A most 34 éves Brittany Martin 2020 májusában keveredett szóváltásba egy rendőrrel, amikor Breonna Taylor és George Floyd meggyilkolása után részt vett egy Black Lives Matter tüntetésen a dél-karolinai Sumterben. A most várandós Martint "rendbontás" miatt ítélték négy év börtönre - írja a CNN.

A nő ügyvédje, Sybil Dione Rosado szerint Martint annyira megtörték az események, hogy egészségügyi problémákkal küzd, lefogyott, és többször szorult sürgősségi kórházi ellátásra az utóbbi időben. Emiatt veszélyeztetett terhes.

Ügyvédei szerint Martin nem volt erőszakos vagy fenyegetőző az intézkedő rendőrrel szemben. Rosado szerint a szóváltás során, amely Martin letartóztatásához vezetett, a nő azt mondta egy rendőrnek, hogy

„Én kész vagyok meghalni a feketékért, te hajlandó vagy meghalni a kékekért? Neked ez csak egy munka, de nekem ez az életem."

Dél-Karolinában a rendbontás bűncselekménynek számít, ami legfeljebb 500 dolláros pénzbírsággal vagy 30 napos börtönnel büntethető. A súlyos rendbontás azonban súlyosabb bűncselekménynek minősül, amelyre az ügyben eljáró bíró súlyosabb büntetést ítélhet meg.

photo_camera Brittany Martin középen, csíkos ruhában 2020. május 31-én Forrás: CNN

Bakari Sellers polgárjogi ügyvéd - aki a CNN politikai elemzője és Dél-Karolina korábbi képviselője is - nemrég csatlakozott Martin jogi csapatához, és fellebbezést nyújtott be, enyhébb ítéletet kérve. A kérelmet azzal indokolta, hogy a kevésbé súlyos büntetés lehetővé tenné Martin számára, hogy megkapja az orvosi ellátást, amelyre veszélyeztetett terhessége miatt szüksége van.

A hírt lehozó CNN kikérte a Martin letartóztatását részletező dokumentumokat a sumteri rendőrkapitányságtól, akik nem kívánták kommentálni az esetet. Tonyia McGirt, a rendőrség szóvivője azt mondta a CNN-nek, „nem lenne helyénvaló nyilatkozni, mert az ügyet még újratárgyalhatják".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt