Privatizálták és hamarosan újraindítják a Vértesi Erőművet

szeptember 12., hétfő 11:17
5

A magyarországi Veolia csoport megvásárolta az MVM Zrt-től az oroszlányi erőművet, melyet 2024 elején újraindít - közölte a társaság az MTI-vel.

A Vértesi Erőművet szénnel üzemeltették egészen 2015 végéig, amikor teljesen leállították. A szénégetés következtében szennyezett területének rekultiválásában korábban Orbán Viktor öccsének Nehéz Kő Kft. nevű cége is részt vett, erről itt, a 444-en olvashattak a Direkt36 cikkében.

A Vértesi Erőmű 2012-ben. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A mostani bejelentés szerint privatizálják az erőművet, és az új, francia tulajdonos korszerűsíti is azt. Tájékoztatásuk szerint a két, egyenként 50 megawatt teljesítményű blokkban biomassza és kisebb részben előkészített szelektált hulladék (SRF) elégetésével termelnének áramot a berendezések felújítása után.

Az üzemben 200, a beszállítóknál 250-300 munkahely jönne létre, a beruházás hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése terén Magyarország nemzetközi kötelezettségeinek teljesítéséhez - írták.

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt