Börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost

bűnügy
2022 szeptember 13., 13:40
comments 13

Hivatalos vesztegetés elfogadása és államtitoksértés bűntettének elkövetése miatt Galambos Lajos 4, Jakubinyi Róbert pedig 3 év letöltendőt, míg az ügy harmadrendű vádlottja 2 év hat hónap letöltendőt kapott. Az ítélet jogerős - írta a Blikk.

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa előtt ugyanis kedden hirdettek ítéletet Galambos Lajos ügyében. Galambos a Gyurcsány-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt. A vád szerint korrupciós bűncselekményt követett el. Az indoklást zárt ajtók mögött tartotta a bíróság, s a per szinte minden egyes eleme államtitok.

Emlékezetes: a Gyurcsány-féle titkosszolgálatokat alapjaiban rázta meg annak idején, 2007– 2008-ban a korrupciós ügy. A vesztegetés nyílt titok volt az NBH berkeiben, de vádat csak a kormányváltás után emeltek a résztvevők ellen. Ez egyike azoknak a pereknek, amelyek még 2011-ben láttak napvilágot, és amelyek a Gyurcsány-kormány ideje alatt működő titkosszolgálati vezetők ellen indultak. Hosszabban is írtunk róluk még 2013-ban. Galambos Lajos például akkor vezette a titkosszolgálatot, amikor annak az egyik fedőcége, az Egymásért Alapítvány elcsalt egy csomó áfát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt