Kiakadt az ukrán külügyminiszter a németekre, mert nem küldenek páncélosokat

háború
szeptember 13., 15:39
comments 17

Dmitro Kuleba a diplomáciában szokatlanul élesen kritizálta a német kormányt, amiért többszöri kérésük ellenére sem segíti páncélosokkal az ukrán hadsereget – írja a Szabad Európa.

„Csalódást keltő jelzések Németország részéről, miközben Ukrajnának Leopardokra és Marderekre lenne most szüksége – az emberek felszabadítása és a népirtástól való megóvása érdekében. Nincs egyetlen észszerű érv sem, hogy miért is ne lehetne ezeket a fegyvereket leszállítani, csak elvont félelmek és kifogások” – írta kedden Twitteren az ukrán külügyminiszter. „Mitől fél Berlin, amitől Kijev nem?” – tette fel a kérdést.

photo_camera Dmitro Kuleba nem fél nyilatkozni Fotó: Európai Tanács

A német kormány előző nap ismét elutasította a páncélosok szállítására vonatkozó kérést, miközben elemzők szerint az ukrán hadsereg sikerrel vette át a kezdeményezést a nemrégiben megindított harkivi ellentámadás nyomán a háborúban, és az offenzívában nagy segítséget jelentenek a fejlett harcjárművek.

Christine Lambrecht német védelmi miniszter rámutatott, hogy egyetlen más ország sem szállít ilyen eszközöket jelenleg, és hozzátette, hogy Németország nem akar egyoldalúan erről dönteni – írta a Szabad Európa.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt