Budaörs anyagi támogatást nyújt a polgári engedetlenségben részt vevő tanároknak

oktatás
2022 szeptember 14., 17:22
comments 3

Ötmillió forinttal támogatja a budaörsi önkormányzat a helyi Illyés Gyula Gimnázium alapítványát - derül ki a város közleményéből, amelyet a Telex szemlézett. Ezt az összeget a polgári engedetlenséggel tiltakozó pedagógusok segítésére használhatják fel, ha anyagi szankciók érnék őket.

Tüntetők az Illyés Gyula Gimnázium épülete előtt szeptember 13-án.
photo_camera Tüntetők az Illyés Gyula Gimnázium épülete előtt szeptember 13-án. Fotó: Tollner József

A támogatást a városi testület nagy többsége megszavazta, csupán a három fideszes képviselő tartózkodott. Egyikük, Czuczor Gergely elmondta, hogy bár nem keresnek eleget a tanárok, a tiltakozásokat nem támogatja. Szerinte nem szabadna biztatni a tanárokat a szembenállásra. Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás szerint erkölcsi kötelességük, hogy szolidárisak legyenek a megfenyegetett tanárokkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.