Egy huszonkilenc évvel ezelőtti emberölés elkövetőit találták meg a kecskeméti rendőrök

bűnügy
2022 szeptember 14., 08:16
comments 3

Szerdán egy sajtótájékoztatón jelentette be a rendőrség, hogy a Bács-Kiskun megyei rendőrök egy huszonkilenc évvel ezelőtt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölést derítettek fel.

1993 őszén nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel öltek meg egy egyedülálló, özvegy nőt a házában, Soltvadkerten. Akkor nem sikerült megtalálni az elkövetőket, két évvel ezelőtt pedig újra nyomozni kezdtek, több tanút kihallgattak, végül egy, a helyszínen hagyott cigarettacsikken talált DNS-nek köszönhetően sikerült azonosítani két, a bűncselekmény elkövetésekor még csak 22 éves román állampolgárt. A most 51 éves nőt európai elfogatóparancs alapján fogták el Romániában, az 51 éves férfit pedig, miután egy másik ügy miatt börtönbüntetését töltötte, kiadatási eljárás során adták át a magyar nyomozóhatóságnak.

A férfit és a nőt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt kihallgatták, a nyomozást folytatják. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt