Felrobbant egy csomag egy bostoni egyetemen

szeptember 14., szerda 7:46
2

Felrobbant egy csomag a bostoni Northeastern University kampuszán kedden késő este, az intézmény közleménye szerint egy alkalmazott könnyebb sérüléseket szenvedett - írja az MTI.

A hatóságok egy másik gyanús csomagot is találtak az egyetem mellett lévő Szépművészeti Múzeum közelében. Ezt a csomagot bombaszakértők semlegesítették a helyszínen. Az FBI is részt vesz a nyomozásban.

Az NBC Boston jelentése szerint a kampuszon talált csomag akkor robbant fel, amikor kinyitották az egyetem Holmes Halljának közelében. A hatóságok további részleteket nem kívántak megosztani, de Shannon Nargi, az egyetem szóvivője közleményében arról számolt be, hogy a robbanás miatt az egyetem egy meg nem nevezett dolgozója, egy 45 éves férfi kezén könnyebben megsérült.

A rendőrség este fél nyolc előtt érkezett a kampuszra. Az érintett épületet kiürítették.A Northeastern egyetem, amelynek mintegy 16 ezer hallgatója van, Boston belvárosában található. Michael Davis, az egyetemi rendőrség vezetője újságíróknak kijelentette, hogy az egyetem biztonságos. Kevin Hayden, Suffolk megye kerületi ügyésze átfogó vizsgálatot ígért az ügyben.

A közvetlenül Boston szomszédságában, Cambridge-ben lévő Harvard Egyetem és a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) bejelentette, hogy elővigyázatosságból fokozzák a járőrözést a kampuszukon, és felszólították a diákokat és a tanárokat, hogy jelentsenek minden gyanús dolgot.

Az MTI emlékeztet, hogy 2013-ban a bostoni maratonon, a célvonal közelében elhelyezett két bomba három nézőt megölt és több mint 260 embert megsebesített.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt