Lefejezéssel fenyegette meg a felesége segélyhívására kiérkező rendőröket egy berekböszörményi férfi

bűnügy
2022 szeptember 14., 14:31
comments 1

Még idén januárban érkeztek egy nő segélyhívására a rendőrök egy berekböszörményi ingatlanhoz, ahol igazoltatni próbálták a bejelentő férjét, aki erre azzal kezdett fenyegetőzni, ha a rendőr beteszi a lábát az ingatlan területére, megöli és lefejezi. Mivel a férfi korábban egy karddal súlyosan megsebesített valakit, a rendőrök inkább megvárták az erősítést.

Ezzel a férfi közel egy órán keresztül tudta megakadályozni a rendőri intézkedést, végül a járőrök megtörték az ellenállását, majd testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben, akit megbilincseltek és előállítottak az illetékes rendőrkapitányságra.

A Berettyóújfalui Járásbíróság szeptember 13-án távmeghallgatás útján tartott előkészítő ülést az ügyében. Az ügyészség 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést kért rá. A letartóztatásban lévő férfi a vádirattal egyezően elismerte a bűncselekmény elkövetését, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amit a bíróság elfogadott.

Az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettében. A bíró a körülmények mérlegelése során az ügyészi mértékes indítványtól eltérően 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság egy korábban jogerőssé vált ítéletben kiszabott 2 éves börtönbüntetés utólagos végrehajtását is elrendelte, mivel a fenyegetőzést felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A büntetés mértékének meghatározásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerő, megbánó jellegű vallomást tett, az eljáró rendőröktől pedig bocsánatot kért. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a férfi többször volt büntetve, a cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt és ittas állapotban követte el. (Bírosag.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.