Örményország területét bombázták az azeriek

külföld
2022 szeptember 14., 15:01
comments 2

Nikol Pasinyan örmény miniszterelnök tájékoztatása szerint 105 örmény katona halt meg azóta, hogy hétfőn összecsapások kezdődtek az azeri erőkkel. A bakui tájékoztatás szerint pedig 50 azeri katona esett áldozatul a harcoknak az elmúlt napokban.

A két ország egymást okolja a konfliktus miatt, a harcok helyszínei pedig ezúttal nem korlátozódnak Hegyi-Karabah területére. Olyan örmény városokból jelentettek összecsapásokat, mint Jermuk vagy épp Sotk.

Ez a férfi Sotk városában azt mondja, azeri ágyúk lőtték szét a házát.
photo_camera Ez a férfi Sotk városában azt mondja, azeri ágyúk lőtték szét a házát. Fotó: KAREN MINASYAN/AFP

Az, hogy ezúttal a két ország hadserege áll egymással szemben, a totális háború veszélyével fenyeget, ezért diplomáciai nagyüzem kezdődött az ügyben. Anthony Blinken amerikai és Catherine Colonna francia külügyminiszter is csillapítaná a feleket, és kiemelték, sok függ attól, hogy Örményország szövetségese, a putyini Oroszország hogyan lép fel ebben a diplomáciai munkában.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.