„Azért állok ma itt, mert nem vagyok hajlandó egy fiút lánynak hívni”

külföld
2022 szeptember 15., 19:37
comments 47

Vallási meggyőződésére hivatkozva utasította vissza egy tanár Írországban a kérést, hogy transznemű tanítványát a „they” névmással (az angolban a névmások rendelkeznek hímnemű, nőnemű és semleges formával) és új választott nevén szólítsa.

Enoch Burke történelemtanárt először fizetett szabadságra küldték, miután heves vitába elegyedett az iskola igazgatójával a névmásos ügy miatt. Miután Burke továbbra is bejárt az iskolába, a bíróság távoltartási végzést adott, majd miután ennek ellenére is megjelent az iskolában, börtönbe zárták. 11 napja üli büntetését, nem tudni mikor szabadulhat.

„Azért állok ma itt, mert nem vagyok hajlandó egy fiút lánynak hívni”, mondta a bíróságnak.

Konzervatívok között sokan mártírként tekintenek rá. Vannak viszont, akik szerint hülyeség mártírként kezelni, mert nem is a névmások miatt áll bíróság előtt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt