Gundel Takács Gábor: „Úgy látszik, nem tudjuk megbeszélni egymással a dolgainkat”

belföld
2022 szeptember 15., 09:36
comments 6

„Belefáradtam abba, hogy nem tudunk párbeszédet folytatni egymással” - mondta Gundel Takács Gábor a Szemléleknek adott interjújában. A népszerű műsorvezető szerint beszélgetni csak akkor lehet, ha a másik is akar, de az emberek többsége nem mer vagy nem akar megszólalni. Az interjú további fontos állításai:

 • Az ATV-n futó Géniusz kvízműsor - aminek ő a műsorvezetője - adta vissza a hitét az országban, pedig eleinte azt hitte, hogy nem lesz sikeres.
 • Nem tartja magát sem ellenzékinek, sem kormánypártinak, önmagukban vizsgálja a dolgokat, függetlenül attól, hogy ki mondta.
 • Szerinte sokan nem tudják helyén kezelni a liberalizmust és a demokráciát, csak valami torz rikácsolás lesz belőle, hogy ehhez is jogom van, meg ahhoz is. Szabad csak az, aki a másik szabadságát is tiszteletben tartja.
 • Nem akar politikus lenni, nem alkalmas a politikai gondolkodásra és kommunikációra.
 • Túl sok olyan ember van a politikában, akinek nincs lelkiismeret-furdalása.
 • Mindig és minden társadalmi rendszerben volt és van hatalmi elit, aki irányítása alatt tartja a tömegeket. Ezzel lehet élni, és lehet visszaélni, de nem az a kérdés, hogy ez rossz-e.
 • Nem érzi úgy, hogy meghaladja a kort, amiben él, nála sokkal okosabb emberek sem haladják meg. Csak sokat gondolkodik, olvas és sokféle embert meghallgat.
 • A hatalmat a gazdasághoz hasonlóan optimalizálni kéne, nem maximalizálni.
 • Nem tart attól, hogy megkeresik a köztévétől.
 • Az olimpián rájön az ember, hogy egyformák vagyunk, és azalatt az idő alatt óriási békességben él együtt minden náció a helyszínen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt