Két pécsi gimnázium tanárai is kiállnak a felmentett miskolci igazgatóhelyettes mellett

oktatás
2022 szeptember 15., 04:17

Pécs két legjobb gimnáziuma is szolidaritást vállal a miskolci Herman Ottó Gimnázium azonnali hatállyal felmentett igazgatóhelyettesével, Dezsőfi Györggyel. A Janus Pannonius Gimnázium és a Leőwey Klára Gimnázium tantestületének nagy része aláírta a nyilatkozatot, amiben azt írják: „támogatásunkról biztosítjuk mindazokat a kollégákat, akikre a polgári engedetlenségben való részvételért elbocsátást kilátásba helyezve gyakorolt nyomást a hatalom.”

„Az oktatás színvonalán múlik Magyarország jövője, ezért tartjuk kötelességünknek szót emelni a közoktatásban uralkodó tarthatatlan állapotok ellen” - szerepel a nyilatkozatban.

Pécsen a diákok virrasztást szerveznek az oktatásért szeptember 27-én este 20 órától. Az eseményre eddig több mint 400-an jeleztek vissza, a szervezők azt kérik a résztvevőktől, hogy vigyenek sok-sok mécsest.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.