A DK elnökségének sikerült rávennie Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt

POLITIKA
2022 szeptember 16., 11:33
comments 41

Péntek délutánra kiderült, mi az, amire Gyurcsány Ferenc nagy nehezen felkészült: A DK Elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt. Azt szeretnék, hogy a párt korábbi miniszterelnök-jelöltje „alakítson árnyékkormányt, mutassa meg, hogy van kiút az Orbán-kormány okozta megélhetési válságból, hogy van az Orbán-kormánynak európai alternatívája, és árnyékminiszterelnökként készüljön fel a kormányzásra”.

Dobrev Klára férjével, Gyurcsány Ferenccel az előválasztás első fordulójának megnyerése után. Dobrev a második fordulóban már alulmaradt Márki-Zay Péterrel szemben. A kampány fáradalmait Szardínián pihente volna ki férjével, de az ex-miniszterelnök vakbélgyulladása miatt félbeszakadt a nyaralásuk.
photo_camera Fotó: Szász Zsófi/444

A párt közleménye szerint Dobrev Klára a DK elnökségi ülésén elvállalta az árnyékkormány megalakítását és vezetését. Az árnyék-miniszterelnök indokairól, mozgatórugóiról, terveiről most vasárnap sajtónyilvános rendezvényen fog beszélni, majd hétfőn sajtótájékoztató keretében be fogja mutatni árnyékkormányának tagjait, az árnyékminisztereit.

Erre készültünk. Dobrev Klára felállítja Magyarország történetének első igazi árnyékkormányát. Mert nincs mire várnunk, tesszük a dolgunkat” - közölték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.