A Momentum lefoglalta a Bartók Béla utat a Mi Hazánk Horthyt éltető fáklyás felvonulása elől

POLITIKA
2022 szeptember 16., 09:20

„Szolidaritásra, kiszámíthatóságra és erős közösségekre van szükség, nem pedig gyűlöletkeltésre és uszításra” – írta Facebook-oldalán Devecseri Mátyás, a Momentum újbudai önkormányzati képviselőjelöltje, miután lefoglalta a Mi Hazánk Horthyt éltető fáklyás felvonulása elől az útvonalat.

Devecseri azt írta, feladatuk „a gyűlölet szítása helyett az empátia, az együttműködés, nehézségeink közös megoldása, egy szolidáris, tenni akaró nemzet építése, kiállás egymásért”. Emiatt idén november 16-án „a korábbi évek Horthyt éltető, Mi Hazánk által szervezett fáklyás felvonulásai helyett”, azt kérte, „a Bartók Béla úton ünnepeljük együtt a tolerancia nemzetközi napját egy békés, közös sétával”.

A bejegyzés szerint a rendőrség tudomásul vette a területfoglalást, úgyhogy várnak szeretettel mindenkit, „aki elítéli a háborút, a kirekesztést és a gyűlöletet”.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.