A Spice Girls Mel C-je azt állítja, az együttes első, 1997-es koncertje előtt szexuálisan zaklatták

bántalmazás
2022 szeptember 16., 07:49

Melanie Chisholm, vagyis a Spice Girls Mel C-je azt állítja, szexuálisan zaklatta őt egy masszőr az együttes első, 1997-es fellépése előtt. Az énekes erről a most megjelenő könyvében, a Who I Amben ír.

photo_camera Fotó: JAN WOITAS/dpa Picture-Alliance via AFP

A Spice Girls első koncertjét 1997 októberében, Isztambulban tartották, és Chisholm elmondása szerint egy nappal a fellépés előtt, egy szállodában történt a bántalmazás, amit aztán hosszú időre „eltemetett” magában.

„Korábban sosem volt egész estés koncertünk, hetekig próbáltunk.” (...) „Ott voltunk a legelső Spice Girls show előtti este, úgyhogy egy masszázzsal akartam magam kényeztetni a szállodában, de azt, ami ott történt velem, aztán valahogy eltemettem, mert más dolgokra kellett koncentrálnom”.

Úgy fogalmazott, nem akart „felhajtást” csinálni, és azt érezte, a közelgő koncert miatt „nincs ideje” foglalkozni a történtekkel. Elmondása szerint egészen a könyve megírásáig eszébe sem jutott, hogy mi történt, álmában jöttek újra elő az emlékek, és úgy érezte, muszáj beleírnia könyvébe, hogy „végre feldolgozza”.

A bántalmazás részleteibe nem ment bele, úgy fogalmazott, hogy ami vele történt, az a „szexuális bántalmazás egy enyhe változata”, de „sebezhetőnek” és „bizonytalannak” érezte magát. Azért tartotta fontosnak most mindezt megosztani, mert biztos benne, hogy sokan mások is hozzá hasonlóan eltemetik magukban, ha valami ilyen történik velük. (Rolling Stone)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.