Az EP-jelentés elfogadása után Navracsics hibának tartja, hogy a Fidesz kilépett a Néppártból

POLITIKA
szeptember 16., 9:34
comments 16

Miután csütörtökön az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta azt a jelentést, ami szerint Magyarország választási autokrácia hibrid rezsimjévé vált, az uniós pénzek kialkudásáért felelős Navracsics Tibor a Financial Timesnak azt mondta, hiba volt a Fidesz részéről, hogy kilépett az Európai Néppártból. Így most szerinte nincs olyan jelentős politikai csoportosulás, ami vállalná a magyar álláspontok képviseletét, akár szolidaritásból, akár önérdekből.

A tárgyalások megkönnyítése érdekében Navracsics azóta sokszor inkább KDNP-snek vallja magát, hogy beengedjék a Néppárt rendezvényeire.

A miniszter arról is beszélt, hogy megtették a megfelelő engedményeket az Európai Bizottságnak a támogatási pénzek megszerzése érdekében. „Bízom benne, hogy meg tudjuk mutatni az Európai Tanácsban, hogy nem bűnöző állam vagyunk, hanem megbízható és lojális tagja az EU-nak” - mondta Navracsics.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt