Jövő héten már talajmenti fagyok is lehetnek

Hirtelen köszön be az ősz szeptember második felében: a jövő héten a szokottnál is sokkal hűvösebb időre lehet illetve kell számíthani.

Néhol akár talajmenti fagy is előfordulhat - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) pénteken a Facebookon.

Észak felől hideg léghullámok érik el a Kárpát-medencét, emiatt a maximumok stabilan 20 fok alatt maradnak majd, és a minimumok is csökkenni fognak, végig jövő héten.

A leghűvösebb országrészekben akár 5 fok alá is hűlhet a levegő, és helyenként akár talajmenti fagy is előfordulhat. A Bükk-fennsíkon található mérőpontok már nagy eséllyel negatív értékeket mutatnak majd.

Az OMSZ a fűtési szezonra való tekintettel felhívta a figyelmet arra is, hogy mivel ezt jellemzően a napi középhőmérséklethez szokták igazítani, és mivel ebben is csökkenésre kell számítani, sok helyen akár jövő héten elindulhat a fűtési szezon.

Legkorábban jövő hét végén kezdenek el emelkedni a hőmérsékletek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt