Már csak a balti államokban magasabb az infláció a magyarnál az egész EU-ban

gazdaság
2022 szeptember 16., 17:56
comments 2

Augusztusban Magyarországon volt a legnagyobb a pénzromlás üteme az egész Európai Unióban, júliushoz képest 3,7 százalékkal emelkedtek átlagban az árak. Ezzel augusztusra Magyarországon lett a negyedik legrosszabb inflációs adat az egész unióban, a pénzromlás üteme 18,6 százalékra gyorsult. Ennél csak a balti államokban, Észtországban (25,2 százalék) Lettországban (21,4 százalék) és Litvániában (21,1 százalék) magasabb az infláció, ám ezekben az államokban augusztusban a magyarhoz képest már lassult a pénzromlás üteme. Lettországban és Litvániában az egy százalékot se érte el.

Az infláció felpörgéséhez leginkább a rezsiköltségek növekedése járulhatott hozzá Magyarországon, ahol például az üzemanyagot még mindig nagyon csökkentett hatósági áron árulják a magánszemélyeknek.

Az EU átlagában augusztusban 10,1 százalék, az eurozóna átlagában 9,1 százalék volt az infláció mértéke. (Eurostat - .pdf - via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.