Órákon át lángolt a China Telecom 42 emeletes felhőkarcolója

katasztrófa
2022 szeptember 16., 13:45
comments 3

Tűz ütött ki az egyik kínai állami mobilszolgáltató, a China Telecom távközlési vállalat 42 emeletes felhőkarcolójában, a közép-kínai Csangsha városában - adta hírül a CCTV állami televízió.

Csangsha Hunan tartomány fővárosa, lakossága mintegy 10 millió fő. Az épület 2000-ben épült és 218 méter magas.

A képanyagok elég erősek: az egész épület lángokban áll, az emeletek többségét érintette a tűz, és sűrű füst gomolyog az ég felé.

link Forrás

A China Telecom a közösségi médiacsatornáin keresztül azt közölte, hogy helyi idő szerint 17 órakor ütött ki tűz a 2-es számú kommunikációs tornyukban, de azóta a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat. A jelentés szerint nincs halálos áldozata a tűznek.

link Forrás
link Forrás

Ahogy a Guardian híradása megjegyzi, az ehhez hasonló tűzesetek gyakoriak Kínában, és gyakran végződnek katasztrófával. Az oka ennek az, hogy az országban az egyébként is laza építési szabályokat sem tartják be gyakran, és sok épületben nincsenek kialakítva a tűz esetén használandó menekülési útvonalak.

Az elmúlt években számos baleset történt emiatt, csak az elmúlt évben kettő.

Tavaly júliusban az északkeleti Jilin tartományban egy raktártűzben legalább 15 ember meghalt és legalább 25-en megsérültek az állami média jelentése szerint.

Egy hónappal korábban 18 ember - főként gyerekek - halálát okozta egy tűzvész egy harcművészeti iskolában, Henan tartomány középső részén. A tűzvédelmi előírások figyelmen kívül hagyása miatt ez az eset komoly felháborodást váltott ki az országban. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.