Amikor az Európai Parlament kimondja, hogy Magyarország nem demokrácia, azon az egész gazdasági modell borulhat

podcast
2022 szeptember 17., 05:09
comments 34

Infláció, energiaválság, adósságválság, élelmiszerválság, klímaválság… Mi történt a világgazdasággal? Ki- és előretekintés, mélységi rendszermagyarázat Orbán Krisztián közgazdásztól. A világgazdaság átalakul, a globalizáció rendszere megváltozik, ami hosszú, válságokkal tarkított folyamat lesz. Újabb és újabb sokkok jöhetnek, az infláció pedig évtizedes távon is velünk maradhat.

A világ újra kétpólusúvá, megosztottá válik, mint a hidegháború idején. Magyarország teljes gazdasági rendszere, minden elemében a nyugati világhoz kötődik, ezért sem tűnik túl jó ötletnek, hogy Orbán azokkal keres szövetséget, akiket a Nyugat ellenségként azonosított.

Európában Magyarország az egyik legrosszabb helyzetben lévő gazdaság. Kutyakemény idők jönnek.

(A beszélgetést most még csak előfizetőink hallgathatják meg.)

Csatlakozz a Körhöz, hogy hozzáférj minden műsorunkhoz!

Ennek a műsornak az eléréséhez Közösség vagy Belső kör csomagra lesz szükséged. Légy része közösségünknek!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.