Alla Pugacsova, minden idők első számú orosz dívája arra kéri a hatóságokat, hogy minősítsék idegen ügynöknek

szeptember 18., vasárnap 15:13
8
Alla Pugacsova 2011. szeptember 15-én a reformer Pravoje Gyelo párt kongresszusán. A népszerű énekesnő most idegen ügynökké nyilvánított férje mellett kiállva kérte, hogy őt is minősítsék annak Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP

„Kérem, hogy vegyenek fel szeretett hazám idegen ügynökeinek sorába, mert szolidáris vagyok a férjemmel, egy becsületes, tisztességes és őszinte emberrel, Oroszország igaz és becsületes hazafijával, aki hazájának jólétet, békés életet, szólásszabadságot kíván, és azt, hogy gyermekeinket ne kelljen megöletni illuzórikus célokért, amelyek országunkat páriává teszik, és polgáraink életét megnehezítik" – ezzel a közleménnyel fordult az orosz igazságügyi minisztériumhoz minden idők legnépszerűbb és legismertebb orosz énekesnője, Alla Pugacsova.

Pugacsova férjét, Makszim Galkin komikust a minap minősítették idegen ügynöknek, mert nyilvános szereplésein bírálta az Ukrajna elleni háborút.

Pugacsova az Instagramon tette közzé levelét, orosz nyelvű írását Kevin Rothrock, a száműzetésben működő független orosz híroldal, a Meduza angol nyelvű kiadásának vezető szerkesztője tette közzé a Twitteren. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt