Ingyen lehet majd múzeumba járni Brüsszelben, ha az orvos felírja

szeptember 18., vasárnap 18:28
1
Brüsszel főtere. Fotó: NICOLAS ECONOMOU/NurPhoto via AFP

Érdekes kísérleti projektet dolgozott ki Brüsszel városa a város legnagyobb klinikájával együttműködve. A kísérlet részeként azok a betegek, akinek az orvos ezt felírja, ingyen látogathatják a város múzeumait.

A Brugman Klinika pszichiátriai osztályán ápoltak igényelhetnek múzeumreceptet, ha az orvos úgy véli, hogy a kulturális feltöltődés jótékony hatással lehet lelki és testi egészségükre. Ebben az esetben a beteg és legfeljebb három kísérője ingyen látogathatja a múzeumokat.

A projektnek kettős célja van, egyrészt segítené kultúrához jutni a kiszolgáltatottabb rétegeket, másrészt terápiás célokat szolgál, nyilatkozta a RTBF belga hírportálnak Delphine Houba, Brüsszel kulturális tanácsnoka.

A recepten szerepelnie kell, hogy a beteg melyik múzeumot kívánja meglátogatni, és hányan kísérik el.

A projekt kísérleti szakasza hat hónapig tart, a város öt múzeuma vesz benne részt. A kísérletet a kanadai Montréalban 2018-ban végzett hasonló kísérlet inspirálta, ahol a város szépművészeti múzeumát lehetett receptre ingyen látogatni. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt