Két budapesti gimnáziumban is virrasztanak a diákok a tanáraikért

POLITIKA
2022 szeptember 18., 17:16
comments 2

Az ELTE két budapesti gyakorló gimnáziumában, a zuglói Radnótiban és a belvárosi Apáczaiban is virrasztást tartanak a diákok a tanáraik mellett.

"Az elmúlt időszakban rá kellett döbbennünk arra, hogy ha mi nem teszünk semmit a változásért, akkor más se fog!" - írták felhívásukban a Facebookon a virrasztást szervezők. Tanáraikért állnak ki, akik, mint írták, munkájukért "súlyosan alacsony fizetést, maroknyi társadalmi megbecsülést és tengernyi kifizetetlen túlórát" kapnak csak.

A diákok este nyolctól gyülekeznek az iskola előtt, a virrasztás hétfő reggel 9-ig, vagyis a tanítás kezdetéig tart. A szervezők azt kérik, hogy aki teheti, hozzon magával kockás ruhát-zászlót-kitűzőt, az időjárásra tekintettel pedig mindenki öltözzön melegen, és ha tud, hozzon hálózsákot is. "Powerbank, kaja és egyéb felszerelés ajánlott" - írták. (Címlapképünk illusztráció, az Óbudai Gimnázium két héttel ezelőtti virrasztásán készítette fotósunk, Németh Dániel.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.