Két budapesti gimnáziumban is virrasztanak a diákok a tanáraikért

szeptember 18., vasárnap 17:16
2

Az ELTE két budapesti gyakorló gimnáziumában, a zuglói Radnótiban és a belvárosi Apáczaiban is virrasztást tartanak a diákok a tanáraik mellett.

"Az elmúlt időszakban rá kellett döbbennünk arra, hogy ha mi nem teszünk semmit a változásért, akkor más se fog!" - írták felhívásukban a Facebookon a virrasztást szervezők. Tanáraikért állnak ki, akik, mint írták, munkájukért "súlyosan alacsony fizetést, maroknyi társadalmi megbecsülést és tengernyi kifizetetlen túlórát" kapnak csak.

A diákok este nyolctól gyülekeznek az iskola előtt, a virrasztás hétfő reggel 9-ig, vagyis a tanítás kezdetéig tart. A szervezők azt kérik, hogy aki teheti, hozzon magával kockás ruhát-zászlót-kitűzőt, az időjárásra tekintettel pedig mindenki öltözzön melegen, és ha tud, hozzon hálózsákot is. "Powerbank, kaja és egyéb felszerelés ajánlott" - írták. (Címlapképünk illusztráció, az Óbudai Gimnázium két héttel ezelőtti virrasztásán készítette fotósunk, Németh Dániel.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt