Két törvénycsomagot is benyújt a jövő héten a kormány, hogy elkerülje az EU-s pénzek megvonását

POLITIKA
2022 szeptember 18., 14:25

Már hétfőn olyan törvényjavaslatot nyújt be a kormány a Parlamentnek, amelynek elfogadásától azt remélik, hogy az Európai Bizottság visszavonja javaslatát 7,5 milliárd euro, Magyarországnak járó uniós támogatás megvonásáról. Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési biztosa vasárnap délelőtt jelentette be, hogy három magyar operatív program 65 százalékának elvonását javasolják, de egyben azt is bejelentette, hogy a bizottság november 19-ig még haladékot ad a magyar kormánynak, hogy érdemi reformokat hozzon.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.