Oroszország fokozhatja az ukrán polgári infrastruktúra elleni támadásait

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
szeptember 18., 12:23
comments 3

Vasárnapra virradó éjszaka az orosz hadsereg Ukrajna-szerte bombázta a polgári infrastruktúrát. Az orosz hadvezetés a harkivi csatavesztés után kezdte kampányszerűen támadni a kritikus infrastruktúrát, az ukrán áram- és vízellátás megbénítására törekedve. Harkivban és a Donbaszban áramelosztókat bombáztak, Dnyipro megyében, Zelenszkij elnök szülővárosában, Krivi Rihben pedig lebombázták az Inhulec folyó egyik gátját. Ez utóbbi támadással egyrészt a vízellátást is támadták, másrészt áradást okoztak a Mikolajiv és Herszon megyéket határoló folyón, nehezítve ezzel a Herszon nyugati részének felszabadítására indított ukrán ellentámadást.

photo_camera A harkivi vereséget az ukrán polgári infrastruktúra elleni támadásokkal bosszulják meg az oroszok. Szeptember 11-én a harkivi erőműre mértek rakétacsapást, amit aztán hétfőn újra támadtak. A támadás néhány órás kimaradást okozott az áramszolgáltatásban. Fotó: YEVHEN TITOV/AFP

"Az elkövetkező napokban Oroszország fokozhatja a polgári infrastuktúra elleni támadásait, még azokon a területeken is, ahol ettől nem remélhető azonnali katonai előny" - közölte vasárnap online tájékoztatóján a hírszerzési jelentések alapján a brit védelmi minisztérium. Értékelésük szerint ezeknek a támadásoknak a célja az ukrán morál megtörése.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt