Oroszország fokozhatja az ukrán polgári infrastruktúra elleni támadásait

külföld
2022 szeptember 18., 12:23
comments 3

Vasárnapra virradó éjszaka az orosz hadsereg Ukrajna-szerte bombázta a polgári infrastruktúrát. Az orosz hadvezetés a harkivi csatavesztés után kezdte kampányszerűen támadni a kritikus infrastruktúrát, az ukrán áram- és vízellátás megbénítására törekedve. Harkivban és a Donbaszban áramelosztókat bombáztak, Dnyipro megyében, Zelenszkij elnök szülővárosában, Krivi Rihben pedig lebombázták az Inhulec folyó egyik gátját. Ez utóbbi támadással egyrészt a vízellátást is támadták, másrészt áradást okoztak a Mikolajiv és Herszon megyéket határoló folyón, nehezítve ezzel a Herszon nyugati részének felszabadítására indított ukrán ellentámadást.

A harkivi vereséget az ukrán polgári infrastruktúra elleni támadásokkal bosszulják meg az oroszok. Szeptember 11-én a harkivi erőműre mértek rakétacsapást, amit aztán hétfőn újra támadtak. A támadás néhány órás kimaradást okozott az áramszolgáltatásban.
photo_camera A harkivi vereséget az ukrán polgári infrastruktúra elleni támadásokkal bosszulják meg az oroszok. Szeptember 11-én a harkivi erőműre mértek rakétacsapást, amit aztán hétfőn újra támadtak. A támadás néhány órás kimaradást okozott az áramszolgáltatásban. Fotó: YEVHEN TITOV/AFP

"Az elkövetkező napokban Oroszország fokozhatja a polgári infrastuktúra elleni támadásait, még azokon a területeken is, ahol ettől nem remélhető azonnali katonai előny" - közölte vasárnap online tájékoztatóján a hírszerzési jelentések alapján a brit védelmi minisztérium. Értékelésük szerint ezeknek a támadásoknak a célja az ukrán morál megtörése.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.