18 hónapot kapott a kaliforniai nő, aki megrendezte a saját elrablását

külföld
szeptember 19., 18:38

18 hónapnyi börtönre ítélték Sherri Papinit, aki még 2016-ban rendezte meg saját elrablását, írja a Guardian. Eltűnése akkor országos figyelmet kapott: heteken át nem lehetett tudni hollétéről, komoly kutatóakciók indultak a felkutatására. Pár hét után előkerült, és egy zavaros történetet adott arról, hogy két latino nő rabolta el és tartotta három héten át egy oszlophoz kötözve. Elmondta azt is, hogy többször megverték, majd aztán kirakták egy autóút mellé.

A rendőrség nyomozást indított az elkövetők után, de idő után arra jutottak, hogy Papini csak kitalálta a történetet. A szövetségi nyomozók pedig azzal vádolták meg, hogy egész idő alatt több száz kilométernyire, a volt barátjánál volt, a sérüléseit pedig magának okozta, hogy alátámassza az elrablásáról szóló beszámolóját.

Papinit idén év elején tartóztatták le, és végül megállapodott az ügyészséggel, többek között elismerve, hogy csak kitalált mindent. Épp ezért ügyvédei azt indítványozták, hogy egy hónap letöltendő büntetést és hét hónapnyi háziőrizetet kapjon. A bíró, Wiliam Shubb ugyanakkor arra jutott, hogy keményebb, 18 hónapos büntetést szab ki, hogy másokat így tántorítson el hasonló cselekedetektől. A bíró emellett tekintetbe vette azt is, hogy mennyire sok ember vett részt Papini keresésében.

Azt továbbra sem tudni, hogy Papini miért tette azt, amit tett: az FBI nyomozóinak összesítése alapján több ismerőse és volt férje is azt állította, hogy a nő hajlamos volt hazudni azért, hogy magára irányítsa a figyelmet. Papini áprilisban ügyvédjén keresztül levélben kért bocsánatot családjától, ismerőseitől és mindenkitől, aki ismeretlenül is részt vett a keresésében.

Eltűnésekor Észak-Kaliforniában számos ember vett részt a keresőakcióban, miközben családjának közel 50 ezer dollárt adtak össze adományozók. Az átverés később a környéken élő latinok számára is sok kellemetlenséget okozott, a rendőrségi hajsza során megszaporodtak a latino nőkkel szembeni rendőrségi ellenőrzések.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt