Elment az áram Puerto Ricón Fiona miatt

természet
2022 szeptember 19., 08:37

Az áramkimaradásokat nyomon követő poweroutage.us szerint közel másfél millió Puerto Ricó-i maradt áram nélkül hétfőn a Fiona hurrikán miatt. Öt évvel ezelőtt a Maria áramtalanította a szigetet, akkor becslések szerint 2975 ember halálát okozta a hurrikán.

photo_camera Fotó: CARLA BERNHARDT/AFP

Az áramszünet csak az egyik rossz, amit Fiona okoz: a New York Times által hivatkozott előrejelzések szerint akár 73 centiméternyi eső, árvizek és fölcsuszamlások is várhatóak Puerto Ricón. Az áramszolgáltató szerint a felmérést és a helyreállítást csak biztonságos körülmények között tudják majd elkezdeni, így erre még várni kell.

A Fiona jelenleg a Dominikai Köztársaság felé tart.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.