Járdára hajtott és több embert majdnem elütött a rendőrök elől menekülő autós Kaposváron

bűnügy
szeptember 19., 5:44

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emeltek vádat azzal a húszas éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki annak ellenére rendezett ámokfutást Kaposváron, hogy gyermeke is az autóban utazott - szerepel az ügyészség közleményében.

A büntetett előéletű és ráadásul felfüggesztett börtönbüntetés alatt álló férfi Kaposvár belvárosában autózott élettársával és csecsemő gyerekével. Az autó hátsó szélvédője teljesen hiányzott, ezért a rendőrök meg akarták állítani.

A férfi a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem az autóval felhajtott a járdára, és az ott sétáló gyalogosok közvetlen közelében körülbelül 40-50 kilométer/órás sebességgel hajtott el. Ezután a járdáról a zebrán keresztül kihajtott a közeli felüljáróra, ahol majdnem elütött egy gyalogost.

A férfi lakott területen belül 90-110 kilométer/órás sebességgel haladt, többször is majdnem balesetet okozott. Az ámokfutásnak végül egy másik rendőrjárőr vetett véget egy útkereszteződésben. Az ügyészség a férfire börtönbüntetést, valamint közügyektől és járművezetéstől való eltiltást kért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt