Járdára hajtott és több embert majdnem elütött a rendőrök elől menekülő autós Kaposváron

bűnügy
2022 szeptember 19., 05:44

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emeltek vádat azzal a húszas éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki annak ellenére rendezett ámokfutást Kaposváron, hogy gyermeke is az autóban utazott - szerepel az ügyészség közleményében.

A büntetett előéletű és ráadásul felfüggesztett börtönbüntetés alatt álló férfi Kaposvár belvárosában autózott élettársával és csecsemő gyerekével. Az autó hátsó szélvédője teljesen hiányzott, ezért a rendőrök meg akarták állítani.

A férfi a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem az autóval felhajtott a járdára, és az ott sétáló gyalogosok közvetlen közelében körülbelül 40-50 kilométer/órás sebességgel hajtott el. Ezután a járdáról a zebrán keresztül kihajtott a közeli felüljáróra, ahol majdnem elütött egy gyalogost.

A férfi lakott területen belül 90-110 kilométer/órás sebességgel haladt, többször is majdnem balesetet okozott. Az ámokfutásnak végül egy másik rendőrjárőr vetett véget egy útkereszteződésben. Az ügyészség a férfire börtönbüntetést, valamint közügyektől és járművezetéstől való eltiltást kért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.