Leváltották a Magyar Posta igazgatóját

gazdaság
2022 szeptember 19., 12:41
comments 11

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn visszahívta a Magyar Posta igazgatóságából Schamschula Györgyöt, áll a minisztérium által kiadott közleményben, amit az MTI közölt.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Schmidt Mária történész, a 30 éve szabadon Emlékév kormánybiztosa és Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója (b-j) a rendszerváltoztatás folyamatában jelentõs szerepet vállaló közéleti szereplõk emlékére készült bélyegek kibocsátásán a Terror Háza Múzeumban 2019. december 16-án
photo_camera Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Schmidt Mária történész, a 30 éve szabadon Emlékév kormánybiztosa és Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója (b-j) a rendszerváltoztatás folyamatában jelentős szerepet vállaló közéleti szereplők emlékére készült bélyegek kibocsátásán a Terror Háza Múzeumban 2019. december 16-án Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Kiderül belőle az is, hogy az igazgatóság hétfői ülésén döntés született arról, hogy a vezérigazgató közös megegyezéssel távozik posztjáról. A vezérigazgatói feladatokat átmeneti jelleggel, megbízottként Simon Csilla vezérigazgató-helyettes látja el.

„Schamschula Györgynek köszönhetően az elmúlt időszakban a Magyar Posta jelentős fejlesztéseken esett át, piaci helyzete stabilizálódott. Az új vezérigazgató feladata lesz a Magyar Posta digitalizációjának és versenyképességének növelése, egy valódi 21. századi, ügyfélközpontú, modern és szolgáltató állami vállalat megteremtése. Az új vezérigazgató személyéről a miniszter a közeljövőben dönt” – áll még a közleményben, amiből nem derült ki, hogy az igazgatónak miért kellett távoznia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.