Mégsem vesz részt a Hasogdzsi-gyilkosságért felelős szaúdi koronaherceg II. Erzsébet temetésén

külföld
2022 szeptember 19., 04:48

Mohammed bin Szalmán, szaúd-arábiai trónörökös mégsem vesz részt II. Erzsébet királynő hétfői temetésén, közölte vasárnap egy brit külügyminisztériumi forrás. Korábban úgy volt, hogy ő fogja képviselni az országot.

Turki bin Mohammed al-Saúd herceg fog helyette részt venni a temetésen. Turki 2018 óta tagja a kabinetnek. A változást Szaúd-Arábia eszközölte, mondta a forrás. Nagy-Britannia meghívta a temetésre a szövetségesei államfőit is, de az már az adott nemzeteken múlik, hogy kit küldenek.

A szaúdiak valószínűleg a Hasogdzsi-gyilkosság óta fennálló diplomáciai feszültség miatt döntöttek úgy, hogy nem Szalmán vesz részt a szertartáson.

Dzamál Hasogdzsi ellenzéki újságírót 2018-ban Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán ölte meg egy halálbrigád brutális módon. Az amerikai hírszerzés szerint a kivégzést maga Mohamed bin Szalmán rendelhette meg. Szalmán tagadta a vádakat. A gyilkosság miatt nyolc embert ítéltek el, 7 és 20 év közötti időtartamra.

II. Erzsébet temetését percről percre közvetítjük majd a 444-en, kövesse velünk az eseményeket! (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt