Messze Magyarországon drágult legdurvábban a kenyér az egész Európai Unióban

gazdaság
2022 szeptember 19., 14:48
comments 11

Kiugróan drágult augusztusra a kenyér Magyarországon, az Eurostat friss összesítése szerint az EU-tagok közül messze nálunk lett drágább az előző évi helyzethez képest.

Az Eurostat cikke szerint múlt hónapban az EU-ban átlagosan 18 százalékkal volt drágább a kenyér ára, mint 2021 augusztusában (2021 és 2020 augusztusa között 3 százalék volt a növekedés.)

Megjegyzik azt is, hogy egyes országokat ez a változás jobban érintett: Magyarországon például 66 százalékkal drágult a kenyér az egy évvel ezelőtti szinthez képest. Ez borzasztóan kiugró adat, hiszen a második legnagyobb drágulást elszenvedő Litvániában épp a fele, 33 százalékos volt az egyéves drágulás. Utána Észtország és Szlovákia jön 32-32 százalékos drágulással.

Szeptember elején a KSH friss adatai alapján mi is írtunk arról, hogy a kenyér, a sajt és a margarin is a 60 százalékos drágulási szint felett van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.