Messze Magyarországon drágult legdurvábban a kenyér az egész Európai Unióban

szeptember 19., hétfő 14:48
11

Kiugróan drágult augusztusra a kenyér Magyarországon, az Eurostat friss összesítése szerint az EU-tagok közül messze nálunk lett drágább az előző évi helyzethez képest.

Az Eurostat cikke szerint múlt hónapban az EU-ban átlagosan 18 százalékkal volt drágább a kenyér ára, mint 2021 augusztusában (2021 és 2020 augusztusa között 3 százalék volt a növekedés.)

Megjegyzik azt is, hogy egyes országokat ez a változás jobban érintett: Magyarországon például 66 százalékkal drágult a kenyér az egy évvel ezelőtti szinthez képest. Ez borzasztóan kiugró adat, hiszen a második legnagyobb drágulást elszenvedő Litvániában épp a fele, 33 százalékos volt az egyéves drágulás. Utána Észtország és Szlovákia jön 32-32 százalékos drágulással.

Szeptember elején a KSH friss adatai alapján mi is írtunk arról, hogy a kenyér, a sajt és a margarin is a 60 százalékos drágulási szint felett van.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt