Mozit és múzeumokat zárnak be Szombathelyen az energiaárak miatt

POLITIKA
szeptember 19., 19:21

Hétfőn este jelentette be Szombathely polgármestere, Nemény András, hogy milyen elemei lesznek annak a takarékossági programnak, amit benyújtanak a közgyűlés elé, írja a nyugat.hu. A városnak az elszabaduló energiaárak miatt több mint 3,2 milliárd forintot kell megspórolnia, és ez az összeg az áremelkedéseket látva még nőhet is.

A polgármester szerint két dologban nem lesz változás: az óvodák és a bölcsődék fűtése nem változik, és a közvilágítás működéséhez sem nyúlnak hozzá. Ugyanakkor a fűtési szezon idejére bezárják a Savaria mozit, a Smidt Múzeumot és a Schrammel Múzeumot, a Savaria Szimfonikus Zenekar pedig a sportházban fog működni.

Az uszoda fenntartása jelen állás szerint egymilliárd forinttal kerülne többe jövőre, erre próbálnak valamilyen megoldást találni, mert nem szeretnék bezárni. A város takarékossági programja 74 pontból áll, 20 céget, intézményt és magát az önkormányzatot is érinti, és számításaik szerint kb. másfél milliárd forintos megtakarításhoz lehet elég.

A beszámolóból kiderült az is, hogy a tervek szerint az adventi vásárt megtartják, de más lesz, mint az eddigi években, és hogy létre akarnak hozni egy mentőhelyiséget a civil szervezetek számára egy olyan épületben, amit amúgy is kell fűteni, hogy ott folytathassák tevékenységüket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt