Joe Biden kihirdette, hogy Amerikában vége a koronavírus-járványnak

járvány
2022 szeptember 20., 04:17

Az amerikai elnök ehhez azt is hozzátette, hogy „még mindig van probléma”, de a helyzet javul, és külön kiemelte, hogy bizonyára mindenki észrevette, hogy már senki sem hord maszkot. A statisztikák szerint naponta átlagosan több mint 400 amerikai hal meg a koronavírus miatt, és az Egyesült Államok teljes lakosságának 65 százaléka oltott teljesen.

A kormányzat tisztviselői azonban hétfőn közölték az újságírókkal, hogy Biden bejelentése nem jelent változást, és nem tervezik a 2020 januárja óta érvényben lévő, covid miatti közegészségügyi vészhelyzet feloldását. Utóbbit augusztusban hosszabbították meg október 13-ig.

Múlt héten már az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője is bizakodó volt, ő úgy fogalmazott, hogy „láthatáron van” a világjárvány vége. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.